Samenwerking met Sleuvenfreesbedrijf B.A. Huisman en Cronquels, designhekwerk

Onlangs zijn Cronquels, designhekwerk uit Sint Jansklooster en Sleuvenfreesbedrijf B.A. Huisman uit Vollenhove gesignaleerd in Beek, een dorp in Gemeente Berg en Dal (voorheen Groesbeek). Gerwolt Westhuis is samen met Bart Huisman afgereisd naar Beek om daar een Functioneel kunstwerk te plaatsen.

Gemeente Berg en Dal heeft een project aangepakt waarbij de beek op de gewenste wijze onder de weg door wordt geleid. Ter plaatse daarvan zijn muren in speelse lijn gemetseld van een speciaal soort harde natuursteen. De Gemeente heeft ervoor gekozen om origineel leuningwerk op deze muren te plaatsen.

Na intensieve en interessante ontwerpfase heeft Cronquels de opdracht gekregen om het project uit te voeren. Aan weerszijden van de weg zijn leuningen in organisch design geplaatst. Uiteraard dienen deze in de eerste plaats voor de veiligheid. Dat noodzaak en stijl hand in hand kunnen gaan bewijst dit project. Het geheel kijkt uit op een natuurspeelplaats. Ook kan het dienen als rustpunt in een wandeling of fietstocht. Daarvoor zijn bijpassende bankjes gerealiseerd. Het geheel heeft een natuurlijke en speelse uitstraling. De ornamenten maken het ook nog eens tot een kunstwerk. Daarom is gekozen voor de benaming “functioneel kunstwerk”. Tegelijk heeft het geheel een zeer degelijke kwaliteit. Er is in materiaalkeuze en maakwijze rekening gehouden met, helaas nog altijd voorkomend, vandalisme.

De muur waar het geheel op bevestigd diende te worden is gemetseld van speciaal soort harde natuursteen. Hiervoor heeft Gerwolt Westhuis boor-en freesspecialist Bart Huisman ingeschakeld. Gezamenlijk hebben zij dit unieke project tot een mooi eindresultaat gebracht. Een mooie samenwerking van 2 bedrijven uit Vollenhove/Sint Jansklooster in Beek.

Een bijzonder project in meerdere opzichten. Uiteraard is de vormgeving weer uniek, zoals alle projecten die Cronquels realiseert. Daarnaast is het een project voor een overheidsinstantie, daar zijn Gerwolt en Marieke Westhuis zeer content mee.

Meer foto’s zijn te zien op Facebook.