Een automatiseringssysteem is een mooie aanvulling op uw nieuwe of bestaande toegangspoort. En dat hoeft niet alleen voor het gemak! Het heeft meerdere voordelen. Wij noemen hier, wat ons betreft, de 2 belangrijkste voordelen:

Uit esthetisch oogpunt: Automatisering zorgt ervoor dat de poort gesloten kan blijven. Als specialisten in ontwerp en met oog voor esthetiek en detail vinden wij dit natuurlijk een groot voordeel. Bij handmatige bediening is de poort vaak onnodig open, terwijl een fraaie poort juist tot zijn recht komt in gesloten positie.

Uit praktisch oogpunt: Met één druk op de knop van bijvoorbeeld de afstandsbediening opent en sluit u de poort. U hoeft niet meer uit de auto te stappen om de poort te openen en sluiten. Zeker bij slecht weer is het handmatig openen en sluiten een vervelend klusje.

In de meeste gevallen passen wij ondergrondse motoren toe. Deze zijn geheel in de grond weggewerkt en vormen zo geen storend element aan uw fraaie poort. Bovengrondse motoren doen vaak afbreuk aan het aanzicht van de poort.

Een nadeel van automatisering van uw poort kan zijn dat alleen iemand met een afstandsbediening het terrein kan betreden. Vaak wordt daarom naast de poort een looppoort geplaatst. Mensen kunnen dan te voet of met de fiets eenvoudig de entree passeren. Om het totale aanzicht compleet te maken is het fraai om aan de andere kant van de dubbele poort een vast hek-paneel te plaatsen in dezelfde vorm als de looppoort.

De meest eenvoudige bediening van een geautomatiseerde poort is door middel van afstandsbediening. In veel gevallen is dit voldoende. Het is ook mogelijk om dit uit te breiden met bijvoorbeeld een intercomsysteem. Een bezoeker meldt zich bij de poort, u kunt de bezoeker te woord staan via een binnen toestel of uw smartphone. Vervolgens kunt u hiermee de poort openen. Een andere mogelijkheid is het installeren van een code-paneel: door het intoetsen van een code is de poort te openen. Verder kunnen detectielussen in de oprit worden aangebracht. Hiermee kan een auto gedetecteerd worden en opent de poort zich automatisch.

Het is raadzaam reeds bij de aanleg van een oprit en inrichting van de buitenruimte rekening te houden met het eventueel automatiseren van een poort. De stroomvoorziening en intercomkabel kunnen dan al aangelegd worden. Tevens is het verstandig ter plaatse van de poort een buis ten behoeve van de kabeldoorvoer onder de oprit te leggen. Bij het realiseren van een poort voorkomt dit veel graafwerk en het onnodig (dubbel) opbreken van staatwerk.

Wilt u meer weten of informatie wat in uw situatie mogelijk is? Neem dan eens contact met ons op of stel uw vraag via onze contactpagina.