Niet alleen het functionele aspect van een project is belangrijk, maar ook het esthetisch aspect is van groot belang. Dit heeft waterschap Regge en Dinkel ook gedacht bij de uitwerking van project ‘Ruimte voor de rivier’, waarvan de aanpassingen op Landgoed Het Laar onderdeel zijn.

In samenwerking met diverse instanties zijn ingrijpende veranderingen aangebracht om rivier de Regge meer ruimte te geven bij hevige regenval. Een nieuw gemaal reguleert de waterstand. Ook zijn in het gebied meerdere beekjes en kanaaltjes aangelegd of veranderd voor een goede waterafvoer. Op enkele plekken kun je deze beekjes via stepstones wandelend oversteken.

Het gemaal is door Cronquels uit Sint Jansklooster voorzien van stijlvolle bordessen met leuningen in takkenmotief. Tevens is in de ‘achtertuin’ van Huize ’t Laer nog meer stijlvol werk van Cronquels te vinden. In de lijn van Huize ’t Laer naar een uitkijkpunt (de Naald) zijn de spiegelvijvers te vinden. Deze lopen uit in het zogenoemde Grand Canal, waarover nu een stijlvolle wandelbrug te belopen is. Deze brug (uitgevoerd door Cronquels in samenwerking met Laveno Metaalbewerking uit Vollenhove) is in dezelfde stijl uitgevoerd als de leuningen van het gemaal. De brug heeft een overspanning van 9,5 meter en is voorzien van speciale kunststof dekplanken. Bewust is er gekozen voor de lichte kleur takken en grijze bovenliggers. Op deze manier vallen de takken op in het landschap en geven ze het landgoed een eigentijds tintje.

Gerwolt en Marieke Westhuis van Cronquels zijn trots dat ze aan dit project deel mochten nemen. Natuurlijk zijn ze vooral ook trots dat hun werk nu zichtbaar is in dit mooie wandelgebied op Landgoed Het Laar in Ommen. Het is de moeite waard om zelf een kijkje te nemen en een wandeling te maken op dit landgoed.

Deelt u de visie dat iets functioneels ook een mooie uitstraling mag hebben? Dan kan Cronquels wellicht ook iets voor u betekenen!

Wilt u meer informatie?
Cronquels is bereikbaar op telefoonnummer: 0527-246905 of contact@cronquels.nl. Ook zijn wij te volgen op Facebook, Twitter, LinkedInPinterest en Instagram.