Wij zeggen: Ja, dat kan prima!

Een vijver in de tuin is een mooie sfeermaker. Het zorgt voor leven in de tuin en heeft grote aantrekkingskracht op jong en oud. Zeg nu zelf: het is toch heerlijk om op een zonnige voorjaarsdag of warme zomeravond te genieten van het geluid van een watervalletje of een kabbelend beekje? Het constant veranderende beeld in de weerspiegeling van het water dat blijft boeien, zeker kinderen. Niet te zwijgen over de dieren die een vijver aantrekt, bijvoorbeeld de veelkleurige libelles…prachtig om te zien.

Maar wat nu als u twijfelt over de veiligheid?

Veel mensen besluiten de vijver te dempen als (klein)kinderen medegebruikers zijn van de tuin. Ook zijn er mensen die vijver op het wensenlijst hebben staan, maar om veiligheidsredenen achterwege laten. Dat is jammer en niet nodig!

Er zijn natuurlijk diverse manieren om de veiligheid te vergroten: Een net spannen, betongaas plaatsen of een (tijdelijk) hekwerk om de vijver heen. Het zijn praktische en relatief goedkope oplossingen. Echter zijn het niet de fraaiste manieren en misschien in veel gevallen ook niet de veiligste oplossingen. Een hekwerk haalt bijvoorbeeld de zichtlijn uit de tuin weg, terwijl u daar bij het ontwerp juist een zichtlijn wilde creëren. Een net spannen helpt wel tegen ongenode (roof) dieren en bladval, maar is niet veilig genoeg voor kinderen. En betongaas doet wellicht afbreuk aan het plaatje wat u van uw vijver wilt.

Wij hebben andere oplossingen, die wel fraai zijn: vijverafdekking of vijverrooster. Dit is een vorm van horizontale veiligheid en een ideale oplossing voor veiligheid van uw (klein)kinderen. Wij maken voor u een vijverafdekking in uniek design en afgestemd op de behoeften en eisen van de gebruiker. Rekening houdende met bijvoorbeeld de toegankelijkheid in verband met onderhoud van de vijver. Voor zowel een (half) natuurlijke vijver als een formele vijver kunnen wij tot fraaie oplossingen komen.

Wij bewijzen dat noodzakelijke veiligheid ook nu weer stijlvol opgelost kan worden!

Wilt u er meer over weten of vraagt u zich af of een vijverrooster in uw situatie mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op nummer 0527-246905 of een e-mail sturen (eventueel met beeldmateriaal van uw situatie) naar contact@cronquels.nl.