Voor buiten ontwerpen en realiseren wij diverse elementen. Wij ontwerpen en realiseren hekwerken en toegangspoorten. Ook kunnen wij voor horizontale veiligheid zorgen. Dit realiseren wij door voor uw vijver een vijverrooster of vijverafdekking te maken in passend en gewenst design.

Tevens kunt u denken aan kunstwerken en ornamenten, zoals bijvoorbeeld klimplantornamenten, prieel of een thematische zonnewijzer. Wij ontwerpen samen met u en in harmonie met uw woning, tuin of bedrijfspand.

Elk mens is uniek in vorm en karakter, zo ook de projecten die wij realiseren.

Organische vormgeving is één van onze specialiteiten. Geïnspireerd door de rijkdom van de schepping. Het natuurlijke lijnenspel vormen een speelse omheining van uw erf. Daarentegen past een ingetogen design met een subtiel spel van geometrische vormen en strakke lijnen vaak beter bij modern vormgegeven woning.

Een toegangspoort met een traditioneel karakter geeft sfeer aan oude tuinen en gebouwen. Eenvoudig of met weelderige krullen. Met een vleugje Jugendstil, ArtNouveau of ArtDeco kan een sierhekwerk of toegangspoort uw erf extra allure geven. Voor een stoere en krachtige of landelijke uitstraling van u woning of erf kunt u kiezen voor een robuuste poort en hekwerk. In deze stijl maken wij veelal gebruik van ruw kastanje hout gecombineerd met verweerd ijzerbeslag en cortenstaal. Ook andere soorten hout, zoals lariks, beuken, douglas, kunnen wij verwerken in uw project.

Heeft u een hekwerk, maar wilt u daar een toegangspoort bij in dezelfde stijl? Ook dat kunnen wij voor u realiseren. Een toegangspoort kunnen wij voorzien van automatisering en intercom.

Heeft u een hekwerk of toegangspoort, maar moet er onderhoud aan gedaan worden? Dan worden wij graag door u ingeschakeld. Een hekwerk kan beschadigd raken door de jaren heen. Verbogen door een aanrijding of omgewaaide boom, krassen in de coating, scharnieren en sloten die niet helemaal werken zoals het hoort. Wij kunnen dit voor u herstellen.

In geval van aanrijding of omgewaaide boom of andere omstandigheden waarin de verzekering een rol speelt, kunnen wij een offerte voor herstel maken. Wij komen dan bij u om de schade op te nemen. We beoordelen of de schade te herstellen is of dat het (geheel of gedeeltelijk) vervangen moet worden. In de meeste gevallen komt ook een schade-expert van uw verzekering poolshoogte nemen.

Overigens kunt u zelf veel doen om uw hekwerken mooi en goed te houden. U kunt uw hekwerk schoon en glanzend houden door af en toe met autoshampoo te poetsen. Tijdens het poetsen ziet u dan ook mogelijke beschadigingen. De sloten en scharnieren kunt u zo nu en dan behandelen met een daarvoor bedoelde spray.

De ontwikkelingen op het gebied van toegangstechniek staan niet stil. Er is steeds meer mogelijk. Er zijn diverse redenen te noemen om uw toegangspoort te voorzien van automatisering. Allereerst is het praktisch en geeft het een stuk gebruikerscomfort. Vanuit uw auto, met één druk op de knop, opent de poort zich voor u. Een fijne gedachte vooral met slecht weer. Ook biedt een automatische poort een stuk veiligheid. Doordat uw hekwerk niet open blijft staan kunnen kinderen en huisdieren niet zomaar de straat oprennen. Tevens houdt het ongenode gasten buiten.

Dan is er nog de belangrijke esthetische reden: Een geautomatiseerde toegangspoort verkeert meestal in gesloten stand. Juist in de gesloten positie komt het ontwerp van een toegangspoort optimaal tot zijn recht. Wij gebruiken systemen welke mooi geïntegreerd worden in het totale ontwerp.

Heeft u een toegangspoort, maar wilt u deze (alsnog) voorzien van automatisering dan kan dat. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een geautomatiseerde poort wordt geleverd met afstandbedieningen. Verder is het systeem te voorzien van een intercom of videofoonsysteem. Bediening met een codepaneel, een drukknop of detectielus behoort ook tot de mogelijkheden. Wilt u uw poort kunnen bedienen met uw smart-phone, dan zijn daarin diverse opties mogelijk.

De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en zijn boeiend. Heeft u bepaalde wensen of vragen dan kunt contact met ons opnemen.

Ook voor diverse tuinelementen kunt u bij ons terecht.

Horizontale veiligheid kan wenselijk zijn als u een vijver in uw tuin heeft of van plan bent een vijver te realiseren. Kinderen spelen graag bij en met water. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, terwijl uw tuin juist een veilige plek voor uw kinderen of kleinkinderen hoort te zijn. Wij kunnen voor u een horizontaal hekwerk oftewel een afdekking in uw gewenste design realiseren. Een dergelijke rooster kan ook gebruikt worden als uw vijvervissen bedreigt worden door reigers of als u huisdieren heeft.

Wij stemmen het ontwerp af op de vormgeving van de vijver en de omgeving en op uw wensen.

Wij kunnen tuin-en waterornamenten en sculpturen voor u realiseren. Bij tuinelementen kunt u denken aan een pergola in uniek design en helemaal op maat gemaakt. Een klimplantornament voor uw klimrozen. Priëlen zijn er in vele soorten en maten, maar wij maken er één voor u in persoonlijk design. De pergola’s en priëlen zijn van zeer degelijke kwaliteit en gaan jaren mee. U kunt uw planten met een gerust hart laten klimmen en groot laten worden zonder dat hun steun bij een beetje storm wegvalt. De elementen en sculpturen die wij voor uw tuin kunnen realiseren zijn als kunstwerken.

Een kunstwerk als tuinornament geeft diepgang aan uw tuin. Een kunstwerk vertelt een persoonlijk verhaal. Dit kan in concrete, maar ook zeker in abstracte vorm. Samen met u creëren wij graag het kunstwerk van uw dromen.

Bent u in gesprek met een tuinontwerper of tuinarchitect? Wij kunnen uw gewenste project afstemmen op het beoogde tuinontwerp.
In overleg met uw tuinontwerper of tuinarchitect kunnen wij voor u het perfecte totaalbeeld schetsen.