Wat kunnen overwegingen zijn om een tuinpoort of toegangspoort te (laten) plaatsen?

In vele situaties is de veiligheid de belangrijkste reden. Een goed afgesloten erf kan ongewenste gasten ontmoedigen om een poging tot inbraak te doen. Tegelijkertijd kan een goede poort veiligheid bieden aan kinderen en huisdieren. Ook uit puur esthetisch oogpunt kan gekozen worden voor een poort.

Een compleet afgesloten erf kan heel afstandelijk en ongastvrij overkomen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een toegangspoort mag meer zijn dan een koud stuk metaal dat uw erf afsluit. Er mag een verhaal achter zitten en een persoonlijk sieraad zijn voor uw erf. Op die manier is het geen noodzakelijke koude en afstandelijke afsluiting, maar een warme en persoonlijke entree van uw erf.

Elk mens is uniek in vorm en karakter. Daar gaan wij ook vanuit bij het ontwerpen van poorten. Houdt u van speels en natuurlijk en wilt u dat terug laten komen in de uitstraling van uw erf? Dan zetten wij onze specialiteit in organische vormgeving in:  Geïnspireerd door de rijkdom van de schepping resulteert het natuurlijke lijnenspel in een speels ontwerp. Bij een moderne en strak vormgegeven woning en erf komt een ingetogen design met een subtiel spel van geometrische vormen en strakke lijnen beter tot haar recht. Een poort met een traditioneel karakter geeft sfeer aan oude tuinen en gebouwen. Eenvoudig of met weelderige krullen. Een poort met een vleugje Jugendstil, ArtNouveau of ArtDeco kan uw erf juist die extra allure geven. Wenst u een landelijke uitstraling van uw erf? Dan kunt u kiezen voor een stoer en krachtig ontwerp. Deze robuuste stijl voeren wij veelal uit met ruw kastanje hout, gecombineerd met verweerd ijzerbeslag en cortenstaal.

“Cronquels ontzorgt”

Gerwolt Westhuis neemt u mee van idee tot eindresultaat. Hij ontwerpt en heeft de technische kennis en vaardigheid om uw droomproject in eigen beheer te produceren en bij u te plaatsen. Op die manier komen stijl en functionaliteit uit in een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product.De poorten die wij vervaardigen gaan voor verduurzaming naar een gespecialiseerd bedrijf, die ook kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Bij dit bedrijf worden de poorten verzinkt en gecoat in gewenste kleur.Verder zijn er ook vele mogelijkheden om de toegangspoort te automatiseren en te voorzien van een intercomsysteem.

In de komende tijd zullen wij dieper ingaan op de verschillende aspecten rondom toegangspoorten. Diverse aspecten komen al voor in een impressie welke u hier kunt bekijken. Wilt u op de hoogte blijven?  U kunt ons volgen op FacebookTwitter en LinkedIn. Tevens kunt u zich inschrijven voor de Nieuwsbrief.

“Voor elke situatie een passende creatie” is een uitspraak die bij Gerwolt Westhuis past. Zijn visie? Anders dan standaard geeft een persoonlijke uitstraling en karakter aan uw huis en tuin. Ook geeft een persoonlijk ontwerp uiting aan wie u bent en wat u wilt uitdragen.Durf af te stappen van wat gangbaar is en ga de uitdaging aan om een uniek ontwerp voor u te realiseren.